Telefon

0740 050 079

Email

contact@dauna-accident-auto.ro

DESPAGUBIRI ACCIDENTE RUTIERE

Va stam la dispozitie pentru orice intrebari cu privire la procedurile amiabile si judiciare privind cazul dumneavoastra!

Consultanta gratuita!

Nu ezitati sa ne contactati, cu cat mai repede cu atat mai bine!

Sediul materiei il reprezinta Legea nr. 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania in vigoare de la 01 februarie 1996 pana la 18 septembrie 2016, fiind inlocuit partial prin Codul Civil 2009(r1), Ordonanta de urgenta 54/2016, Lege 95/2006 si abrogat prin Ordonanta de urgenta 54/2016.

Potrivit acestor acte normative asiguratorul acorda despagubiri pentru prejudiciile de care asiguratii raspund, in baza legii, fata de terte persoane pagubite prin accidente de autovehicule, precum si pentru cheltuielile facute de asigurati in procesul civil.

  • Despagubirile se acorda indiferent de locul in care au fost produse accidentele de autovehicule, atat in timpul mersului, cat si in timpul stationarii.
  • Despagubirile se platesc si pentru pagubele produse de existenta sau functionarea instalatiilor montate pe autovehicule, precum si pentru pagubele produse de remorci ori atase.
  • Despagubirile se acorda pentru sumele pe care asiguratul este obligat sa le plateasca cu titlu de dezdaunare si cheltuieli de judecata persoanelor pagubite prin vatamare corporala sau deces, precum si prin avarierea sau distrugerea de bunuri.
  • In caz de vatamare corporala sau deces, despagubirile se acorda pentru persoanele aflate in afara autovehiculului care a produs accidentul, iar pentru persoanele aflate in acel autovehicul, numai daca acestea nu erau transportate in baza unui raport contractual existent cu detinatorul autovehiculului respectiv.
  • Pentru avarierea sau distrugerea bunurilor, despagubirile se acorda pentru bunurile aflate in afara autovehiculului care a produs accidentul, iar pentru bunurile aflate in acel autovehicul, numai daca acestea nu erau transportate in baza unui raport contractual existent cu detinatorul autovehiculului respectiv, precum si daca nu apartineau detinatorului ori conducatorului autovehiculului, raspunzator de producerea accidentului.
  • Despagubirile, astfel cum sunt prevazute la art. 49 si 50, se acorda si in cazul in care cel care conducea autovehiculul, raspunzator de producerea accidentului, este o alta persoana decat asiguratul.

Asigurarea RCA este reglementata in Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si tramvaie. Aceasta asigurare se refera la un contract incheiat intre asiguratorul RCA si asiguratul RCA, prin care se despagubesc anumite daune provocate tertelor persoane.

Limitele minime de raspundere acoperite prin asigurarea RCA conform reglementarilor Uniunii Europene sunt urmatoarele:

a) echivalentul in lei a sumei de 1.220.000 euro, la cursul de schimb al pietei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Nationala a Romaniei, pentru prejudicii materiale produse in unul si acelasi accident, indiferent de numarul persoanelor prejudiciate

b) echivalentul in lei a sumei de 6.070.000 euro, la cursul de schimb al pietei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Nationala a Romaniei, pentru vatamari corporale si decese, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial produse in unul si acelasi accident, indiferent de numarul persoanelor prejudiciate.

Limitele de raspundere sunt revizuite din 5 in 5 ani, in functie de evolutia indicelui european al preturilor de consum (IEPC) stabilit in conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 2.494/95 al Consiliului din 23 octombrie 1995 privind indicii armonizati ai preturilor de consum si sunt prevazute in reglementarile A.S.F.

ACCIDENT RUTIER SOLDAT CU VATAMAREA CORPORALA A UNEI PERSOANE

Venim in ajutorul persoanelor vatamate in accidente rutiere sa obtina despagubirile cuvenite din partea societatii de asigurari la care soferul vinovat de producerea evenimentului rutier a avut polita RCA.

Va putem ajuta sa obtineti despagubiri daca:

  • Ati fost victima unui accident rutier in calitate de: pieton, biciclist, motociclist, pasager, sofer;
  • Ati fost ranit in urma unui eveniment rutier, de producerea caruia sunteti partial vinovat (culpa comuna);

Va putem ajuta sa obtineti despagubiri chiar daca ati fost vatamat in urma unui eveniment rutier petrecut in urma cu 3 ani.

Va stam la dispozitie pentru orice intrebari cu privire la procedurile amiabile si judiciare necesare in acest sens!
Analiza dosarului dumneavoastra este gratuita!

ACCIDENT RUTIER SOLDAT CU DECESUL UNEI PERSOANE

In aceasta situatie, persoanele indreptatite sa primeasca despagubiri sunt apropiatii persoanei decedate, atata timp cat nu poarta culpa exclusiva pentru producerea evenimentului rutier.

Persoanele care au dreptul la despagubiri:

  • apartinatorii persoanei decedate in urma accidentului rutier (sotul/sotia, parintii, copiii, fratii/surorile, bunicii, nepotii, dar si alte persoane care au avut relatii stranse cu victima).

In privinta tuturor situatiilor mai sus amintite, echipa noastra va reprezenta interesele dumneavoastra cu rapiditate si profesionalism, atat in etapa amiabila a recuperarii daunelor datorate de catre compania de asigurari, prin purtarea de negocieri cu reprezentantii acesteia, cat si, in situatia in care asiguratorul nu va fi de acord cu acordarea despagubirilor in cuantumul solicitat de catre dumneavoastra, in etapa judiciara a dosarului, respectiv in fata instantei de judecata, oferindu-va cea mai buna solutie juridica in vederea obtinerii despagubirilor la care aveti dreptul legal.

Navigand pe acest site sunteti de acord cu politica noastra de folosire a cookie-urilor. Pentru mai multe informatii privind politica noastra de confidentialitate vizitati pagina Termeni si Conditii